SUARA kecam himpunan haram Kelab UMNO Mesir

Gerakan Suara Rakyat (SUARA) mengecam satu himpunan haram menyatakan bantahan terhadap BERSIH 3.0 anjuran Kelab UMNO Mesir di Dewan Malaysia Abbasiyah, Kaherah, Mesir.

1)Pada 17 April 2012, pihak Education Malaysia Of Egypt (EME) telah mengugut mana-mana mahasiswa yang berhimpun diambil tindakan dibuang daripada institusi pengajian Al-Azhar. Justeru, SUARA menuntut agar tindakan ini dikenakan kepada ahli Kelab UMNO Mesir yang sudah terang lagi bersuluh berhimpun memprotes BERSIH 3.0. Jika tidak, SUARA menganggap pihak Education Malaysia Of Egypt (EME) tidak adil dan berat sebelah dalam isu ini.

2)SUARA kesal kerana himpunan ini dianjurkan oleh pegawai EME sendiri yang sudah terang-terang terlibat dengan agenda politik di Mesir.

3)Himpunan ini tidak wajar sama sekali kerana menggunakan premis milik kerajaan untuk tujuan politik sedangkan pelbagai agenda mahasiswa lain untuk menggunakan premis ini disekat.

SUARA amat kesal atas himpunan haram ini sedangkan program SUARA terpaksa dibatalkan demi menurut arahan TYT Dato’ Duta.

About suaraonline

Gerakan SUARA Rakyat
This entry was posted in Artikel, Berita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s